Εκπαιδευτικό Υλικό

Εκπαιδευτικό Υλικό (6)

Πλατφόρμα η οποία συνδυάζει συνομιλίες, περιεχόμενο και εφαρμογές σε έναν κοινό χώρο, διευκολύνοντας τη διαχείριση και επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν ένα ζωντανό, εξατομικευμένο περιβάλλον μάθησης. Το Teams αποτελεί μέρος του Microsoft Office 365.

 

 

 

google apps logoΔωρεάν εφαρμογή με την οποία έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών gmail για όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου με δικό μας domain name. 

 

 

logo edmodo100Το Edmodo είναι μια δωρεάν και ασφαλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με το Edmodo οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον στο οποίο να δημοσιεύουν ανακοινώσεις σχετικές με το μάθημα, να αναθέτουν εργασίες στους μαθητές, να αναρτούν βαθμούς κ.α.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν ομάδες μαθητών (ανά τμήμα, ανά τάξη, ανά μάθημα κ.λ.π). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δημιουργήσουν λογαριασμό οι γονείς των μαθητών, έτσι ώστε να ενημερώνονται για δραστηριότητες του σχολείου και να παρακολουθούν τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους. Τέλος, υπάρχει η ευκαιρία διασύνδεσης του εκπαιδευτικού με εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων ή/και άλλων χωρών όπως επίσης και η συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκπαιδευτικές κοινότητες.

 

cloud storage1Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο «νέφος» (cloud storage), μας παρέχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε αρχεία στο Διαδίκτυο και να έχουμε πρόσβαση σε αυτά από οποιοδήποτε υπολογιστή. Μας παρέχουν επίσης τη δυνατότητα να μοιράζουμε αρχεία με άλλους (π.χ. με συναδέλφους ή μαθητές μας) αλλά επίσης να έχουμε κοινούς φακέλους (shared folder) με άλλους.

video eduΣτο Διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. Δυστυχώς όμως δεν είναι έγκυρες όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στον Παγκόσμιο Ιστό αφού ο καθένας μπορεί είτε να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα είτε να αναρτήσει υλικό (π.χ. στο YouTube).

Πιο κάτω προτείνονται ορισμένες ιστοσελίδες με Video που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα.